Brezilya Kahveleri


Brezilya Kahve Üreticileri en iyi Kahveyi yapma konusunda tutkuludur. Brezilya, uluslararası üretimin % 30'undan fazlasını kontrol ederek, bugün dünyanın en büyük kahve üreticilerinden biri sayılmaktadır.

Brezilya Kahvesi dünyaca ünlüdür. Aslen Etiyopya'dan gelen kahve bitkisi, ilk önce bazı Fransız yerleşimciler tarafından Brezilya'ya getirildi. Brezilya'nın kuzeyinden, kahve tarlaları ülke boyunca yayılmaya başladı ve kıyıdaki alanlara yoğunlaştı. 1820'den itibaren, kahve Brezilya'dan ve 1840'a kadar en çok ihraç edilen ürünlerin yerini almaya başladı; Brezilya dünyanın en büyük kahve ihracatçısı oldu. Brezilya iklim koşulları, tahıl ekimi için yapılmış gibi görünüyor.

 

Brezilya, kahve bitkilerinin geliştiği zengin toprak ve sıcak nemli iklimi sağlar. Brezilya'nın alçak irtifa alanları hem arabica hem de robusta çekirdekleri üretilmesine yardımcı olur, ancak mahsul öncelikle arabica, çoğunlukla kuru işlenir. Arazinin daha düz ve iklimin daha sıcak olduğu, güneşin daha doğrudan ışınlarından gölgeli olan Brezilya'nın kuzey kısmına doğru, robusta'nın büyüdüğü yerdir. Robusta çekirdekleri hazır kahvelerde kullanılır ve genellikle daha düşük kalitede olduğu düşünülür. Robusta, Brezilya’nın yıllık mahsulünün yaklaşık % 20'sini oluşturuyor. Daha yüksek dereceli Brezilya kahvesi olarak kabul edilen en iyi arabica, Brezilya'nın güneyindeki yüksek arazilerde yetiştirilir. Kahvenin yaklaşık yüzde sekseni Arabica. Brezilya kahve ağaçları yılda yaklaşık üç kez çiçek açar ve kısa bir süre sonra hasat edilir. Daha sonra kahve çekirdekleri, seri üretime daha iyi karışımlar için yüksek kaliteden daha düşük kaliteye ayrılır.

 

Brezilya, kahvenin üretildiği 14 farklı bölgeye sahiptir, çünkü farklı karışımların karışımı olduğunu tahmin edebilirsiniz. Çok sayıda kahve üretim alanı ile çok çeşitli geleneksel ve yeni deneysel kahve çekirdekleri yetiştiriciliği bulacaksınız. Çoğu Brezilya kahvesi yıkanmamış veya doğaldır, bu kahve kirazlarının toplandıkça kurutulduğu anlamına gelir (cilt çıkarılmaz). Doğal işleme yapmak o kadar kolay değildir, fasulye zarar görebilir. Doğal veya yarı yıkanmış işleme, kahve çekirdeklerine pürüzsüzlük ve tatlılık katabilir.

 

 

 

© 1996-2023 Alt Yükleniciler | İnsan Kaynakları | Sürdürülebilirlik Bilgi Toplumu Hizmetleri | Kişisel Verilerin Korunması Kullanım Koşulları